Duurste Fidget spinners

Bijzondere weetjes over de fidget spinner

Bijzondere weetjes over de fidget spinner

Overal zie je ze: de fidget spinners. Deze kleine, platte gadgets zijn een echte rage. Na één zwiep met je vinger draaien de speeltjes eindeloos rondjes om hun eigen as. Alleen waar komt de fidget spinner vandaan?

De fidget spinners zie je nu overal, maar ze zijn helemaal niet nieuw. Dit speeltje is ruim twintig jaar geleden uitgevonden door de Amerikaanse Catherine Hettinger. Ze had de spinner voor haar dochter gemaakt en had er patent op. Niemand mocht het dus namaken.

In 2005 stopte dit patent, omdat ze het, wegens gebrek aan succes, niet had laten verlengen. Iedereen mag haar uitvinding nu maken. Vorig jaar werd de fidget spinner herontdekt en werd het speeltje ineens een rage.

Sommige mensen worden er rustiger van als ze met een fidget spinner spelen. Het verhoogt de concentratie. Er zijn echter ook mensen die helemaal gek worden van het geluid die de spinners maken. Vooral als meerdere mensen de spinners tegelijkertijd gebruiken. Om deze reden zijn de speeltjes al verboden op veel scholen.

Oppassen met trucjes

Ook al lijkt de fidget spinner een veilig speeltje, toch moet je wel een beetje oppassen hoe je een trucje uitvoert. Bij een aantal jongeren ging het uitvoeren van een truc namelijk niet zo goed. Zo gooide een meisje de spinner omhoog waardoor ze haar tand brak en een jongen kreeg het speeltje in zijn oog.

Duurste spinners ter wereld

Voor een fidget spinner betaal je niet meer dan 10 euro. De meeste spinners zijn dan ook zeer betaalbaar. De prijs is weer afhankelijk van de kwaliteit. Er zijn echter ook producenten die de spinners voor een hogere prijs aanbieden. Dit is een opsomming van de duurste spinners ter wereld:

  1. Bathgate Fidget Spinner van 700 euro

De Bathgate Fidget Spinner is de duurste spinner ter wereld. Deze is gemaakt door de beeldhouwer Chris Bathgate. De spinners zijn met de hand gemaakt en er is een wachtlijst voor. Verder draait de Bathgate Fidget Spinner eindeloos.

  1. 9 Gear Fidget Spinner van 600 euro

Deze spinner bestaat eigenlijk weer uit negen kleinere spinners. Dit roestvrije speeltje wordt in een luxe koffertje geleverd. Het koffertje bevat de spinner, een poetsdoek en een reserveonderdeel.

  1. Skullspinner van 300 euro

Deze dubbele spinner is gemaakt van titanium en lijkt niet eens op een fidget spinner. Op de gadget staan twee doodshoofden afgebeeld. Deze gadget heeft een lange spintijd en kan ook als tol worden gebruikt.

  1. Turbine van 280 euro

Dit speeltje lijkt meer op een windturbine dan op een spinner. Het is een eenvoudige spinner, waardoor je deze makkelijk kunt gebruiken. Het speeltje is gemaakt van titanium en is extra dik. In de spinner zit weer een spinner ingebouwd.

  1. Alpha Fidget Spinner van 200 euro

Met slechts één enkele zwiep, draait deze bronzen spinner drie minuten lang. Het leuke aan deze spinner is dat je deze makkelijk uit elkaar kunt schroeven en diverse onderdelen kunt vervangen. Je kunt dus jouw eigen fidget spinner creëren.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *